Andrej Hryc má LEUKÉMII! Dcera zoufale shání dárce krve!

Andy Hryc, autor: Petr Novák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. dubna 2020 13:30

Zatímco všichni mají strach z nákazy koronavirem, rodina slovenského herce Andreje Hryce řeší úplně jiné starosti. Dcera Wanda zoufale shání krev pro milovaného tátu, který onemocněl leukémií.

O uplynulém víkendu přišla ze sousedního Slovenska jedna špatná zpráva. Sedmdesátiletý herec Andrej Hryc, kterého dobře znají i čeští diváci, má akutní leukémii. Se stejnou nemocí neúspěšně bojoval zpěvák Karel Gott (†80).

Rodina se o Hryce pochopitelně bojí a snaží se dělat všechno možné, aby jej nepotkal stejný osud jako legendárního zpěváka. Jeho dcera, filmová producentka Wanda Adamik Hrycová žádá lidi o pomoc na sociálních sítích.

Léčba leukémie mj. spočívá ve „výměně“ krve, kterou ona zoufale shání. „Prosím, pokud můžete, pomozte. A1 Rh- je ideál, ale pokud máte jinou skupinu, pomůže i ta. Otec musí dostávat transfuze denně, minimálně měsíc,“ prozradila na instagramu.

Wanda si však uvědomuje, že současná situace tátovi moc do karet nehraje. „V čase korona pandemie je darování krve poměrně komplikovaná záležitost a to mnoho dárců odrazuje. Je třeba se nahlásit, podstoupit přísnější vyšetření a proto je dárců méně,“ konstatovala.

Témata: Andrej Hryc