Meghan a Harry: Co se stalo s jejich sídlem ve Frogmore Cottage?

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. dubna 2020 10:41 | Aktualizováno: 26. dubna 2020 12:01

Vévodkyně Meghan a princ Harry nainvestovali desítky milionů korun do kontroverzní renovace sídla Frogmore Cottage, které dnes vůbec nevyužívají, neboť se přestěhovali do zámoří. Co se se sídlem stane?

Oprava sídla Frogmore Cottage tak, aby odpovídalo představám Meghan, pořádně hnulo Britům žlučí. Desítky milion korun podle mnohých vyletěly oknem, zejména poté, co se Meghan s Harrym odstěhovali z Británie.

Letos na začátku ledna deklarovaný úmysl Harryho a jeho o tři roky starší manželky opustit role předních členů královského dvora a začít více nezávislý život opět vyvolal vlny debat o tom, co se se sídlem stane. 

Původně totiž mělo páru zůstat a Harry a Meghan plánovali žít střídavě v Británii a v Kanadě, kde Meghan prožila značnou část herecké kariéry, a chtěli některé své povinnosti v rámci rodiny dál vykonávat. Ale ukázalo se, že to není možné.

Sídlo královské rodině zůstane. Oba se ale zavázali, že státní pokladně vrátí prostředky ve výši 2,4 milionu liber (přes 70 milionů korun), které utratili za renovaci sídla. Za pronájem nemovitosti budou nyní platit komerční nájem.

Témata: Meghan Markle Princ Harry