Princ Charles v koncích? Koronavirus mu zasadil další ránu!

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. dubna 2020 17:00

Do života prince Charlese zasáhl nový koronavirus opravdu výrazně. Následník trůnu se jím nejprve nakazil, avšak zotavil se. Teď mu ovšem virus zasadil další ránu. Něco takového tu ještě nebylo.

Princi Charlesovi zasáhl koronavirus do života snad nejvýrazněji ze všech členů britské královské rodiny. Následník trůnu se jako jediný nakazil, naštěstí u něj nemoc covid-19 měla spíše mírnější průběh. Teď mu ale virus zasadil další ránu.

Britský výrobce bot Tricker's poprvé ve své 191leté historii zastavil výrobu. Od roku 1989 firma dodává boty Charlesovi i dalším členům královské rodiny či představiteli Jamese Bonda, herci Danielu Craigovi.

Důvodem je šíření nemoci covid-19, kvůli kterému firma nedostává objednávky a musela také minulý měsíc zavřít svůj obchod v Londýně a před dvěma týdny v Tokiu, uvedl server BBC. Výkonný ředitel Martin Mason uvedl, že současná situace je nebývalá.

V Británii podle posledních dat ze čtvrtka s nemocí covid-19 zemřelo 18.738 lidí. Všichni zemřeli v nemocnicích. Nákaza virem SARS-CoV-2 se potvrdila ve Spojeném království u více než 138.000 lidí.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)