Tom Hanks po vítězství nad koronavirem: Jeho krev zachrání další nakažené!

Tom Hanks s manželkou Ritou jsou v karanténě 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. dubna 2020 15:19

Tom Hanks byl první známou osobou, která se nakazila novým koronavirem, a tak není divu, že je předmětem zájmu amerických vědců. Na co by odborníci rádi získali jeho krev?

Tom Hanks a jeho žena Rita Wilsonová se stali prvními světoznámými celebritami, u kterých se potvrdila nákaza koronavirem. Stalo se tak v Austrálii, kde musel pár strávit nějaký čas v izolaci. Teď už jsou oba zdraví a zpátky ve Státech.

Tam se vcelku nečekaně stali předmětem zkoumání. Představitel Forresta Gumpa či Trosečníka podle slovenského webu cas.sk v pořadu Wait Wait... Don´t Tell Me! přiznal, že je s jednou prosbou kontaktovali vědci z oboru lékařství. 

„Právě jsme zjistili, že máme protilátky. Nejen, že nás oslovili, rovnou jsme řekli, jestli chtějí naši krev, že můžeme darovat plazmu. A teď ji vlastně darujeme výzkumným centrům, která pracují na tom, co bych asi nazval ‘hankscína’,“ řekl Hanks dle serveru.

Jeho žena Rita před několika dny promluvila o průběhu nemoci covid-19. „Oba jsme měli vysokou horečku a velké bolesti. Já přišla o chuť a čich, měla jsem i žaludeční potíže a zimnici. Extrémní nechutenství, točila se mi hlava. Ano, bála jsem se. Prostě jsme se jen snažili to přežít,“ svěřila se. 

Témata: Tom Hanks Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)