Tvrdá výchova v karanténě? Za zavřenými dveřmi královského paláce se ději divy!

Kate Middleton a královna Alžběta II. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2020 12:47

Královská rodina je stejně jako většina dalších britských rodin přísně izolovaná, aby se vyvarovala rizika nákazy koroanvirem. To ale neznamená, že by děti měly volný režim.

Britský princ William a jeho manželka Kate svým dětem rozhodně nehodlali ulevit a navzdory tomu, že kvůli koronaviru mnoho dětí nechodí do školy, královští potomci rozhodně volno nemají!

Podle BBC mají nařízené domácí vyučování, které pro své potomky připravili William a Kate. Vévodkyně z Cambridge také uvedla, že vzdělávat děti doma je náročné, ale dodržují prý přísný režim.

Princ Louis, který je pátý v nástupnictví na britský trůn, má šestiletého bratra George a čtyřletou sestru Charlotte. Všechny děti se nedávno objevily na videonahrávce, na níž tleskaly zdravotníkům, kteří jsou kvůli pandemii nemoci covid-19 pod nebývalým tlakem.

V izolaci je i královna Alžběta II., princ Philip a další členové rodiny. Sama královna s blízkými podle zahraničních agentur komunikuje jen přes videokonferenci.

Británie je co do počtu obětí covid-19 pátou nejpostiženější zemí světa. S nemocí, kterou způsobuje koronavirus, tu zemřelo již přes 16.000 lidí. Virem SARS-CoV-2 se jich nakazilo přes 125.000. Karanténní opatření, které zavedla britská vláda, mají trvat nejméně do 7. května.

Témata: královská rodina (gbr) Kate Middleton Královna Alžběta II.