Tak a dost! ZNIČILI JSTE NÁM ŽIVOT! Meghan a Harrymu došla trpělivost!

Meghan Markle a princ Harry 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. dubna 2020 10:08

Britský princ Harry s manželkou Meghan přerušili veškerou spolupráci se čtveřicí britských bulvárních médií. V dopise listům The Sun, Daily Mail, Daily Express a Daily Mirror oznámili, že jim nebudou kvůli jejich "překrouceným, nepravdivým a útočným" článkům poskytovat žádné informace či fotografie.

Princ Harry a Meghan v dopise čtyři britské bulvární listy obvinili, že zničily životy jejich známých i zcela cizích lidí jen kvůli tomu, že jim "chlípné pomluvy" zvyšují výnos z reklamy. "Proto vezměte na vědomí, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu nebudou komunikovat s vaším mediálním domem," stojí v dopise, který otiskla řada dalších britských médií včetně veřejnoprávní stanice BBC.

Cílem není podle manželů vyhnout se kritice nebo cenzurovat zpravodajství. "Média mají plné právo informovat a mít názor na vévodu a vévodkyni ze Sussexu - ať už dobrý nebo špatný. Nesmí být ale založený na lži," uvedli vnuk britské královny s manželkou.

Princ Harry je po otci, bratrovi Williamovi a jeho třech dětech šestý v následnictví na britský trůn. Na počátku roku oznámil, že se hodlá s manželkou Meghan vzdát role předních členů královské rodiny, osamostatnit se a více se věnovat rodině. Ve službách monarchie pár nepracuje od 1. dubna. Nyní žije v Kalifornii v USA.

Pětatřicetiletý Harry a o tři roky starší Meghan mají dlouhodobě napjaté vztahy s britskými bulvárními médii. V minulosti je obviňovali mimo jiné z toho, že jsou rasistické vůči Meghan, jejíž matka je černoška. Loni v říjnu vévodkyně dokonce podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis.

Témata: Meghan Markle Princ Harry