Princ Philip šokoval veřejnost: V předvečer narozenin královny poslal jasný vzkaz!

Královna Alžběta II. a princ Philip 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. dubna 2020 10:14

Princ Philip již nějaký čas žije v ústraní, momentálně je navíc v izolaci kvůli koronaviru. Proto překvapilo britskou veřejnost, když manžel královny v předvečer narozenin své ženy poslal zemi jasný vzkaz.

Princ Philip se už před nějakým časem stáhl z veřejného života a k dění v zemi se vyjadřuje už jen zřídkakdy. V těchto dnech, kdy jeho manželka, královna Alžběta slaví 94. narozeniny, se ale ozval z domácí izolace. Kdo by však čekal, že popřeje své ženě hodně štěstí a zdraví, ten se mýlil.

Osmadevadesátiletý člen britské královské rodiny přišel s děkovným vzkazem adresovaným zdravotníkům a dalším skupinám pověřeným bojem proti epidemii koronaviru ve Velké Británii, kde již zemřelo přes 16 tisíc lidí a 125 tisíc se jich nakazilo. Philip v prohlášení vyzdvihl „klíčovou a bezodkladnou práci“ lékařů a výzkumníků. 

„Jménem těch z nás, co zůstávají v bezpečí doma, bych chtěl poděkovat také všem nepostradatelným pracovníkům, kteří zajišťují, že infrastruktura naší společnosti dál běží: zaměstnancům a dobrovolníkům pracujícím ve výrobě a distribuci potravin, těm, kdo udržují v chodu poštovní a doručovatelské služby, a těm, kdo zajišťují, že se stále odváží odpad,“ vzkázal.

Královna slaví narozeniny právě dnes. Již minulý týden panovnice rozhodla, že se oslavy obejdou bez slavnostní kanonády. Alžběta si ji nepřeje, protože ji s ohledem na koronavirovou krizi nepovažuje za vhodnou.

Témata: Princ Philip Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)