Koronavirus opět vypekl Česko! Nepřijede další legenda!

Slavné britské duo – Chris Lowe a Neil Tennant

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. dubna 2020 18:10

Dvojice Pet Shop Boys, která měla 13. května vystoupit v pražském Foru Karlín, přeložila koncert zrušený kvůli koronavirové epidemii na 8. června příštího roku. Vstupenky zakoupené na původní datum zůstávají v platnosti. Za pořádající agenturu 369 o tom ČTK informoval David Procházka.

V Praze měli Neil Tennant a Chris Lowe vystoupit v rámci turné Dreamworld: The Greatest Hits. Turné zahájili na konci ledna v Londýně.

V Praze se zpěvák Tennant a klávesista Lowe představili již několikrát, poprvé v roce 1991. Ve Foru Karlín Pet Shop Boys vystoupili naposledy v srpnu 2014. Duo, které má v repertoáru skladbu Go West od skupiny Village People, tehdy svým vystoupením podpořilo program pražského pochodu Prague Pride.

Během své více než třicetileté koncertní kariéry Pet Shop Boys odehráli přibližně 700 koncertů a vystoupili v 63 zemích. Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 natočili Pet Shop Boys 42 hitů, které se dostaly do hitparády TOP 30 hitů, z nichž 22 skladeb se dostalo mezi první desítku a čtyři dosáhly až na samý vrchol britských žebříčků.

Pet Shop Boys v minulosti skládali, produkovali či remixovali skladby i pro Lady Gaga, Madonnu, Davida Bowieho nebo skupinu The Killers. Napsali také muzikál Closer To Heaven uváděný v londýnském West Endu a jsou podepsáni i pod baletním představením The Most Incredible Thing. V roce 2012 vystoupili na závěrečném ceremoniálu olympijských her v Londýně.

Témata: Pet Shop Boys