Sylvester Stallone truchlí: Zemřel Brian Dennehy (†81) z Ramba!

Brian Dennehy

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. dubna 2020 12:40

Sylvester Stallone oplakává odchod důležitého člověka, který výrazně ovlivnil sérii akčních filmů o Rambovi. Ve věku 81 let zemřel herec Brian Dennehy, držitel Zlatého glóbu či divadelní ceny Tony.

Legendární Sylvester Stallone truchlí. Ve středu zemřel jeho parťák z prvního Ramba Brian Dennehy (†81). Představitel legendárních akčních hrdinů mu na sociální síti složil poklonu.

„Skvělý herec Brian Dennehy odešel. Byl to jednoduše vynikající umělec… Byl to také veterán z Vietnamu, který mi hodně pomohl s postavou Ramba. Svět přišel o skvělého umělce,“ napsal Sly na instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sly Stallone (@officialslystallone), Dub 16, 2020 v 12:59 PDT

Dennehy podle webu listu New York Times zemřel ve středu ve městě New Haven ve státě Connecticut. Jeho agent Brian Mann potvrdil, že příčinou smrti byla zástava srdce, která nastala při celkové sepsi organismu.

Kromě filmu a televize se Dennehy věnoval také divadlu, kde ho proslavila role v ikonické hře Smrt obchodního cestujícího. V roce 1999 za ni získal divadelní cestu Tony a o dva roky později za televizní zpracování hry také Zlatý glóbus.

Témata: Brian Dennehy Sylvester Stallone