Emma Watson slavila třicetiny v karanténě: Co dělá Hermiona z Harryho Pottera?

Emma Watsonová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2020 21:57

Emmu Watsonovou proslavila sága o Harrym Potterovi, kdy si zahrála čarodějku Hermionu. Nyní už je z ní velká holka, třicáté narozeniny ale musela oslavit v karanténě. Co vlastně dnes dělá?

Britskou herečku Emmu Watsonovou, která se narodila 15. dubna 1990, proslavila role Hermiony Grangerové z filmové série o Harrym Potterovi. Angažuje se také v právech žen a patří ke skupině britských celebrit, které založily nadaci na podporu žen a mužů, kteří ve své práci čelí sexuálním útokům.

Narodila se v Paříži do právnické rodiny, zájem o herectví projevovala již od útlého dětství. Před kamerou debutovala v jedenácti letech snímkem Harry Potter a Kámen mudrců. Její výkon ve filmu tehdy označil britský deník The Telegraph za velkolepý. Postupně se objevila v dalších sedmi pokračováních filmové série o bradavickém kouzelníkovi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Emma Watson (@emmawatson), Lis 5, 2019 v 4:09 PST

V roce 2014 absolvovala studium literatury na renomované Brownově univerzitě v americkém státě Rhode Island a v témže roce obdržela ocenění Britské filmové akademie (BAFTA) pro nejlepšího britského umělce roku a stala se také velvyslankyní dobré vůle OSN pro ženy. 

Po skončení potterovské ságy si zahrála v biblickém snímku Noe (2013), thrilleru Kolonie (2015) a romantickém muzikálu Kráska a zvíře (2017). Zatím naposledy se před kamerou objevila ve filmové adaptaci románu americké spisovatelky Louisy May Alcottové Malé ženy (2019).

Témata: Emma Watsonová