Michael Schumacher: Lékaři se pokusí o NEMOŽNÉ!

Michael Schumacher 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2020 16:38

Už přes šest let se lékaři snaží vrátit Michaela Schumachera do normálního života, zatím se jim to ale nepodařilo. Teď se chtějí pokusit o nemožné. Legendární pilot se podrobí velice riskantní operaci.

Od prosince 2013 se fanoušci legendárního pilota Michaela Schumachera modlí za zlepšení jeho zdravotního stavu, který zásadně poznamenal úraz na lyžích. Slavný Němec podle dostupných informací není schopen pohybu a je odkázán na pomoc rodiny, která o něm neposkytuje téměř žádné informace.

Teď ale začali mluvit lékaři z jeho okolí. Podle informací webu sport.cz potvrdili, že motoristickou legendu čeká operace, která by jí mohla vrátit alespoň část pohybových schopností. 

„Jsme schopni zregenerovat celý Michaelův nervový systém. Hlavním krokem bude to, že vezmeme cévy z jeho srdce, které následně převedeme do jeho mozku. Nebudu tajit, že jde o mimořádně riskantní operaci, o které je velmi obtížné říct, jak dopadne,“ tvrdí dle serveru jeden z nich.

Má se však jednat o velice nebezpečný operační zákrok s nejasným výsledkem. „Věda udělala v tomto směru za poslední dvě dekády obrovské pokroky. Nemá cenu si ale zastírat, že stále víme velmi málo. Nedá se říct, jak operace dopadne,“ konstatoval anonymně jeden lékař.

Témata: Michael Schumacher