Slavná spisovatelka Rowlingová: Měla příznaky koronaviru, ale test jí nedělali!

J. K. Rowlingová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. dubna 2020 17:00

Autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová je pravděpodobně nejslavnější spisovatelkou dnešní doby. Od nákazy koronavirem ji to ale neuchránilo. Slavná Britka popsala svou zkušenost.

Ve Velké Británii už evidují přes 51 tisíc lidí nakažených koronavirem včetně premiéra Borise Johnsona. Onemocněním covid-19 podle svých slov trpěla i jedna slavná britská spisovatelka.

J. K. Rowlingová to v pondělí uvedla na sociální síti. „Poslední dva týdny jsem měla všechny příznaky C19 (nebyla jsem ale testovaná). Už jsem se úplně uzdravila,“ napsala na twitteru autorka kouzelnické ságy o Harrym Potterovi.

Please watch this doc from Queens Hospital explain how to relieve respiratory symptoms. For last 2 weeks I've had all symptoms of C19 (tho haven't been tested) & did this on doc husband's advice. I'm fully recovered & technique helped a lot.https://t.co/xo8AansUvc via @YouTube

— J.K. Rowling (@jk_rowling) April 6, 2020

„Díky za vaše zprávy! Opravdu jsem se úplně zotavila a jen jsem chtěla sdílet, co doporučují lékaři. Nic to nestojí, nemá to žádné vedlejší účinky, ale může to ochránit vaše milované,“ radí spoluobčanům, aby se izolovali doma.

Její kniha Harry Potter a kámen mudrců je tento měsíc k dispozici na internetu zdarma v podobě elektronické knihy a audioknihy. Spisovatelka věří, že jejich kouzlo pomůže znuděným dětem zavřeným doma kvůli pandemii nemoci covid-19.

Témata: J.K. (spisovatelka) Rowling