ABBA kvůli ní už nikdy nevystoupila: Blonďatá Agnetha slaví narozeniny! Co dělá?

skupina ABBA 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2020 21:19

Hudební fanoušci po celém světě si vždy přáli, aby ještě někdy vystoupila skupina ABBA. Vždy to ztroskotalo na jedné osobě, která dnes slaví narozeniny. Co dnes dělá jedna z členek slavné formace?

Dnes slaví kulaté 70. narozeniny zpěvačka Agnetha Fältskogová, která se proslavila jako jedno ze dvou „A“ slavné skupiny ABBA. Půvabné dívky a jejich hudební i životní partneři Björn Ulvaeus a Benny Anderson vládli světové populární hudbě od vítězství v soutěži Eurovize v roce 1974 až do rozpadu kapely o osm let později.

Po konci veleúspěšné formace vydala Fältskogová několik sólových alb, jinak ale raději žila stranou pozornosti. Na její nechuti ztroskotalo několik nabídek na comeback skupiny, který se tak přes sny fanoušků nikdy neuskutečnil.

Až v roce 2018 ABBA nahrála poprvé od 80. let dvě nové písně. Již o deset let dříve se Agnetha objevila po boku exkolegů na švédské premiéře filmového muzikálu Mamma Mia!, kdy se slavná čtveřice poprvé po letech sešla na veřejnosti.

Faltskögová dnes žije se svým synem a jeho rodinou v městečku Ekerö, které leží nedaleko Stockholmu. Ve stejném městě žije i její dcera. Díky potomkům je již několikanásobnou babičkou.

Témata: skupina ABBA