Královna udělá nevídanou věc: Těžce zkoušená Británie se má na co těšit!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. dubna 2020 13:31

Každým dnem roste ve Velké Británii počet nakažených koronavirem, nákaza se dokonce potvrdila i v královské rodině. V klidu už není ani sama královna Alžběta, která se rozhodla k udělat nevídanou věc.

Rozsah epidemie koronaviru ve Velké Británii, kde už evidují přes 38 tisíc nakažených a přes 3600 obětí, nenechává klidným ani britskou královskou rodinu. Ostatně následník trůnu, princ Charles, se s virem sám potýkal. Jeho matka se zase odjela „izolovat“ na hrad Windsor.

Královna Alžběta, jak to bývá v těžkých chvílích zvykem, se rozhodla, že promluví k národu. Již o tomto víkendu vystoupí v televizi s projevem, což se v minulosti stalo jen při opravdu výjimečných příležitostech. 

„Její Veličenstvo královna nahrála zvláštní projev určený Spojenému království a zemím Společenství, který se bude týkat epidemie koronaviru. Televizní projev se bude vysílat v neděli 5. dubna 2020 od 20:00 (21 hodin našeho času),“ uvedl Buckinghamský palác.

Panovnice už na trůnu zvládla mnoho těžkých chvil, ještě jako princezna zažila druhou světovou válku. Lidem bude jistě chtít dodat především odvahu a naději, že zase bude lépe. 

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)