Zemřel legendární soulový zpěvák Bill Withers (†81)

Bill Withers

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. dubna 2020 17:07 | Aktualizováno: 3. dubna 2020 17:17

Rodina Billa Witherse (†81) potvrdila, že je legendární soulový zpěvák po smrti. Držitel dvou cen Grammy zemřel již v pondělí v kalifornském Los Angeles kvůli komplikacím se srdcem.

Mezi největší hity rodáka ze Západní Virginie patří skladby Ain't No Sunshine a Lean On Me. Withers byl držitelem dvou cen Grammy, obě získal v kategorii Nejlepší R&B píseň, a dvě jeho písně jsou na seznamu 500 nejlepších písní všech dob amerického hudebního časopisu Rolling Stone.

Informaci o úmrtí prozradila agentuře AP jeho rodina. "Jsme zničeni ztrátou milovaného manžela a tatínka. S lidmi mluvil upřímně a vždycky je spojoval," stálo v doprovodném prohlášení s tím, že Withersova hudba navždy patří celému světu. 

Withers od svých osmnácti let sloužil v americkém námořnictvu, ze kterého po devíti letech odešel, aby mohl naplno rozvíjet svou hudební kariéru. První singl nahrál až ve třiceti letech. Po patnácti letech nahrávání a koncertování v roce 1985 úspěšnou hudební kariéru ukončil, protože se chtěl věnovat pouze své rodině.

Témata: Bill Withers úmrtí