Populární hudebník odmítnul léčbu koronaviru a zemřel. Jeho příběh vás chytne za srdce!

Liam Downing

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. dubna 2020 10:28 | Aktualizováno: 3. dubna 2020 16:22

Liam Downing nedávno oslavil 30. narozeniny v kruhu své rodiny v nemocničním pokoji. Nakazil se totiž koronavirem, kterému nakonec podlehl. Navzdory tomu, že mu lékaři nabízeli léčbu, kterou odmítnul.

Populární DJ z Velké Británie bojoval 2 roky s leukémií, která do značné míry oslabila jeho organismus. Tím ale jeho utrpení neskončilo. Oslabený organismus si totiž vybral svou daň.

Muži totiž vyšel pozitivní test na COVID-19 a jeho tělo s nemocí nezvládalo bojovat. Překvapivě řekl lékařům, aby ho nechali a šli "zachránit život někomu jinému." O jeho rozhodnutí informovaly téměř všechny britské servery.

Liam ale učinil i další neuvěřitelný krok, rozhodl se totiž vysadit všechny léky s tím, aby je dali někomu, kdo je potřebuje víc než on.

"Liam mluvil s odborníky o tom, jaké jsou jeho možnosti. Poté se rozhodl, že už nebude brát žádné léky a svůj život dožije bez poskytování zdravotní péče," uvedla jeho sestra Laura.

"Byl to pro celou naši rodinu a přátele obrovský šok, ale bylo to jeho rozhodnutí," dodala. Liam ještě před svou smrtí požádal všechny členy rodiny, aby ho přišli navštívit, nebo mu aspoň zavolali.

V posledních chvílích svého života měl ve tváři zářivý úsměv. O několik dní později chorobě podlehl. "Liam vzdal boj s koronavirem a leukémií, zavřel oči a v klidu opustil tuto Zemi," oznámila jeho sestra.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé