Princ Charles: Vzkaz Britům po „vítězství“ nad koronavirem! Jednou…

Princ Charles 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2020 19:20

Samotný princ Charles už sice koronavirus „porazil“, jeho zemi ale čeká ještě pořádný boj. Následník trůnu se proto rozhodl dodat Britům naději a promluvil k nim. Co zaznělo v jeho vzkazu?

Princ Charles ve videovzkazu řekl, že ačkoli se z nákazy koronavirem zotavil, stále si drží společenský odstup a izoluje se. Jeho žena Camilla, která byla testována s negativním výsledkem, zůstává v karanténě. Podle něj už všichni pomalu zjišťují, že je toto „divná, frustrující a hrozivá zkušenost“.

„V tak bezprecedentní a zneklidňující době v našich životech moje žena a já myslíme zvláště na všechny ty, kteří přišli o své blízké za velmi obtížných a neobvyklých okolností, a na ty, kteří musí vydržet nemoc, izolaci a osamocení,“ konstatoval následník trůnu.

Charles také ocenil lékaře, zdravotní sestry a další zdravotnický personál v přední linii. Podle něj jsou vystaveni enormní zátěži a riziku. Země je na jejich „naprostou, nezištnou oddanost službě“ hrdá, zdůraznil. Ocenil také zaměstnance obchodů, kde udržují plné regály.

„Jako národ čelíme nesmírně náročné situaci a moc dobře si uvědomujeme, jak tato situace ohrožuje životní jistoty, firmy a blahobyt milionů našich spoluobčanů. Nikdo z nás nedokáže říct, kdy to skončí, ale jednou to skončí,“ dodal princ z Walesu.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)