Chuck Norris chytil koronavirus, pak ho zase pustil. Víte, jak se legendární herec proslavil?

Chuck Norris

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. března 2020 12:53

Chuck Norris je celý život terčem posměchu. Zatímco v mládí se mu posmívali, nyní se lidé smějí spíše vtipům o něm. Jako tomu s koronavirem. I přesto se herec stal legendou. Jak se ale k bojovým uměním a díky nim i k filmu dostal?

Norrisova cesta k postavení legendy mezi herci akčních filmů přitom nebyla jednoduchá, v mládí třeba bojoval s předsudky kvůli čerokézské krev kolující v jeho žilách. Na škole byl spíš podprůměrný student a moc nevynikal ani ve sportu.

"Vůbec jsem si nevěřil, často jsem snil o tom, že budu silný a dokážu se sám o sebe postarat, že zmlátím ty, co mě šikanují," popsal nepříliš šťastná školní léta. Hned po střední škole narukoval k letectvu, jako vojenský policista sloužil v Koreji.

Pobyt v asijské zemi změnil Chucku Norrisovi život. Právě tam se seznámil s bojovými uměními, věnoval se taekwondu, judu i karate. Zpočátku to ale nebyla žádná sláva, při prvním pokusu přerazit holou rukou betonové tvárnice si dokonce ublížil.

"Připravil jsem se, zkoncentroval a namířil pěst rovně dolů. Ale těsně před nárazem jsem se lekl a trošku jsem ruku pootočil. Skončil jsem na šest týdnů v sádře," vzpomínal. Zranění ale jeho usilovnou snahu něco v životě dokázat nezastavilo.

Bojovým uměním se věnoval i po propuštění do civilu v roce 1962. Chvíli pracoval pro leteckou továrnu Northrop, pak si ale v Kalifornii postupně otevřel několik tělocvičen, kde vyučoval zejména karate. Právě to mu přineslo největší úspěchy, v roce 1968 se stal mistrem světa a titul šampióna si udržel až do roku 1974. To už měl za sebou první setkání se filmem, kde měl kontakty díky návštěvníkům svých tělocvičen.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Chuck Norris