Harry a Meghan reagují na Trumpa: Nikdo tě o nic neprosil!

Meghan Markle a princ Harry se pochlubili novorozeným synem 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. března 2020 12:47

Princ Harry a vévodkyně Meghan se v tichosti přestěhovali z Kanady do USA, což tamního prezidenta Donalda Trumpa potěšilo jen částěčně. Páru dal hned najevo, že jednu věc pro ně jeho země rozhodně neudělá. Jak princ a jeho manželka reagovali?

Jak vás stars24.cz informoval minulý týden, princ Harry a jeho žena Meghan se v nynější komplikované situaci zvládli přestěhovat v rámci severoamerického kontinentu z Kanady do amerického Los Angeles, rodného města vévodkyně. Dozvěděl se o tom i prezident Donald Trump, který jim hned poslal na sociální síti jasný vzkaz.

„Jsem velkým přítelem a obdivovatelem královny a Británie. Objevily se zprávy, že Harry a Meghan, kteří opustili království, budou nastálo bydlet v Kanadě. Nyní z Kanady odešli do Spojených států. USA ale nebudou platit za jejich ochranu. Oni musí platit!“ napsal Trump na twitteru.

Harry a Meghan už ale dali najevo, že se o nic neprosili. Podle webu metro.co.uk mluvčí páru uvedla, že nemají v plánu žádat americkou vládu o zajištění bezpečnosti. Ochranku si prý zaplatí z vlastních zdrojů.

Podobný problém už řešili v Kanadě. Tamní premiér Justin Trudeau tvrdil, že není dohodnuté, kdo bude financovat opatření týkající se bezpečnosti páru. Osobně ale panovnici ujistil, že ochranu mladého páru ve své zemi zajistí.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr) Donald Trump