Autor hitu I Love Rock N’ Roll zemřel! Alan Merrill (†69) podlehl koronaviru!

Alan Merrill 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. března 2020 10:10

Koronavirus nešetří ani slavné osobnosti. Nemoci Covid-19 o víkendu podlehl autor jedné z nejslavnějších rockových písní Alan Merrill. Toho celosvětově proslavila skladba I Love Rock N' Roll.

Snad úplně každý slyšel někdy v životě rokenrolovou hymnu I Love Rock N’ Roll. Autor její originální verze, americký hudebník Alan Merrill, v neděli ve věku 69 let podlehl nemoci Covid-19, kterou způsobuje nový koronavirus.

Na sociální síti o tom všechny fanoušky informovala jeho dcera. „Koronavirus mi dnes ráno vzal otce,“ napsala na facebooku. Merrill podle ní ještě před pár týdny koncertoval, také stihl nafotit portrét na nové album.

„Dali mi dvě minuty, abych mu řekla sbohem. Odcházel v míru. Šla jsem 50 bloků domů s nadějí v srdci. Ve chvíli, kdy jsem došla ke dveřím svého bytu, jsem dostala zprávu, že odešel,“ svěřila se Laura.

Merrill byl spoluautorem hitovky I Love Rock N’ Roll, kterou nahrál a nazpíval s kapelou Arrows. Skladbu ovšem proslavila až v roce 1982 formace Joan Jett & the Blackhearts, která se s ní propracovala na čelo tehdejších hitparád.

Témata: Alan Merrill Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)