Koronavirus: Plácido Domingo je kvůli COVID-19 v nemocnici

Domingo, Plácido

Autor: stars24.cz, ČTK

30. března 2020 7:48

Španělský operní pěvec Plácido Domingo byl kvůli komplikacím spojeným s nemocí COVID-19 hospitalizován v mexickém Acapulcu. Podle prohlášení jeho týmu není v kritickém stavu. V noci o tom informovala americká média.

O svém pozitivním testu na koronavirus SARS-CoV-2 79letý Domingo zpravil veřejnost minulou neděli. Tehdy uvedl, že se potýkal s kašlem a vysokou horečku, závažnější potíže ale prý neměl a léčil se doma.

Zpráva o jeho hospitalizaci v Mexiku se objevila už v sobotu na webu operanews.com, načež si vývoje všimla i další média. Domingův mluvčí sdělil, že zdravotní stav světoznámého tenora je stabilizovaný, pěvec ovšem zůstane v nemocnici "tak dlouho, jak to budou lékaři považovat za nutné". "Daří se mu dobře a má pozitivní odezvu na léčbu," citovala mluvčího televize CNN.

Domingo není zdaleka jedinou celebritou, která se nakazila novým typem koronaviru. Pozitivní test přiznali herci Tom Hanks či Idris Elba, měl jej také basketbalista Kevin Durant, monacký kníže Albert II. nebo britský premiér Boris Johnson.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Plácido Domingo