UNIKÁTNÍ KONCERT! Backstreet Boys, Elton John, Green Day nebo Billie Eilish potěší nakažené!

Backstreet Boys 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2020 11:30

Benefiční koncert "z obýváků" pro lidi zasažené pandemií nemoci COVID-19 chystá na tento víkend britský zpěvák Elton John. Kromě něj mají v nedělní hodinové show vysílané z domovů jednotlivých účastníků účinkovat i americké hvězdy Billie Eilish a Alicia Keys nebo frontman kapely Green Day Billie Joe Armstrong.

Koncert byl zařazen do vysílání americké mediální společnosti Fox jako náhrada za přenos z předávání hudebních cen iHeart Radio Music Awards. Slavnostní večer byl stejně jako nespočet dalších kulturních akcí zrušen kvůli obavám ze šíření koronaviru.

Vystoupení Eltona Johna a dalších má nejen přinést pobavení pro lidi, kteří museli kvůli boji s nákazou omezit vycházení na naprosté minimum, ale také zajistit peníze pro iniciativy, které pomáhají krizovým složkám a těm nejzranitelnějším. Diváci budou vyzýváni, aby finančně přispěli organizacím Feeding America a First Responders Children's Foundation.

Účinkující se podle Sky News budou sami v domácím prostředí nahrávat mobilními telefony nebo jinou cestou, aby "bylo chráněno zdraví a bezpečnost všech zúčastněných". Kromě již zmíněných hvězd se zapojí také Mariah Careyová nebo skupina Backstreet Boys.

Billie Eilish má pak hned následující den na programu další podobné vystoupení, neboť se zúčastní kolektivního projektu Jamese Cordena. "Britský moderátor dal pro speciální vydání své Late Late Show, nazvané Homefest, dohromady sestavu celebrit z celého světa," uvádí Sky News. Kromě mladé americké zpěvačky se při pondělním vysílání moderovaném z Cordenovy garáže představí i korejská popová skupina BTS, anglická zpěvačka s kosovskými kořeny Dua Lipaová nebo americký držitel devíti cen Grammy John Legend.

Témata: Backstreet Boys Elton John Billie Eilish Alicie Keys