Královna v kontaktu s nakaženým Charlesem? Všem se nesmírně ulevilo!

Královna Alžběta II. a princ Charles 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. března 2020 21:58

Strach z koronaviru kompletně ochromil britskou královskou rodinu poté, co se dnes nákaza potvrdila u prince Charlese. Následník trůnu byl ještě nedávno v kontaktu s královnou Alžbětou. Nepropukla nemoc i u panovnice?

Jak vás stars24.cz dnes informoval, princ Charles přiznal, že byl pozitivně testován na přítomnost koronaviru. Následník trůnu se cítí poměrně dobře a má jen mírné příznaky nemoci. Britskou královskou rodinu to přesto moc neuklidnilo.

Strach mají její členové především o královnu Alžbětu, která už se odebrala z Buckinghamského paláce na hrad Windsor. V paláci se totiž nákaza koronavirem prokázala u jednoho ze zaměstnanců již dříve. Panovaly navíc obavy, jestli se nemohla nakazit od syna.

Charles se s matkou podle Buckinghamského paláce viděl naposledy 12. března. Toho dne se princ zúčastnil poslední oficiální akce, následně absolvoval ještě několik soukromých schůzek. 

Všem se definitivně ulevilo až po verdiktu lékařů, kteří řekli, že prvním možným dnem, kdy podle nich mohl být princ Charles infekční, byl 13. březen. "Její veličenstvo královna je nadále v dobrém zdravotním stavu," uvedl navíc palác.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)