Princ Charles se NAKAZIL KORONAVIREM!

Princ Charles

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. března 2020 11:55 | Aktualizováno: 25. března 2020 12:14

Následník trůnu princ Charles potvrdil, že se nakazil novým koronavirem. Potvrdili to zástupci britské královské rodiny, jejíž členové už v uplynulých dnech kvůli hrozbě nákazy měnili program.

"Princ z Walesu byl pozitivně testován na koronavirus. Vykazuje mírné příznaky, jinak se těší dobrému zdraví a posledních pár dní pracuje z domova," uvedl Clarence House podle webu listu The Sun.

Otestovat se nechala i jeho žena Camilla, vévodkyně z Cornwallu, její výsledek byl ovšem negativní. Pár se momentálně nachází v izolaci ve Skotsku. Podle dostupných informací není jasné, od koho se následník trůnu nakazil, protože v posledních dnech a týdnech absolvoval mnoho akcí.

Charlesova matka, královna Alžběta, minulý týden kvůli hrozbě nákazy opustila Buckinghamský palác. Jak vás stars24.cz informoval, nákaza koronavirem se potvrdila u jednoho z tamních zaměstnanců. Panovnice odcestovala na hrad Windsor, kde má v plánu strávit Velikonoce. 

Královnu dle dostupných informací Charles ohrozit nemohl, protože se viděli naposledy před 14 dny. Princ s manželkou opustili Londýn o víkendu, kvůli koronaviru už dříve zrušili plánovanou zahraniční cestu do Bosny, na Kypr a do Jordánska.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) královská rodina (gbr)