Tom Hanks se dva týdny léčí z nákazy koronavirem: Tohle vzkazuje světu!

Tom Hanks s manželkou Ritou jsou v karanténě 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. března 2020 10:51

Tom Hanks se stal předminulý týden první opravdu známou osobností, která se nakazila novým koronavirem. Po dvou týdnech od prvních příznaků poslal lidem po celém světě inspirativní vzkaz.

Je to deset dní, co Tom Hanks oznámil, že on a jeho manželka Rita se nakazili koronavirem a trpí nemocí Covid-19. První dny léčby strávili v izolaci v nemocnici, pak se přesunuli do pronajatého domu, kde dál zůstávají v karanténě. Jak se jim momentálně daří?

Představitel Trosečníka či Forresta Gumpa to prozradil na sociální síti. „Nazdar, přátelé. Dva týdny po projevu prvních příznaků a cítím se lépe,“ napsal na twitteru a apeloval na fanoušky, aby dodržovali nařízená opatření.

„Ukrývání se funguje následovně: Na nikoho to nepřenesete, od nikoho to nechytíte. To dává smysl, ne? Chvíli to bude trvat, ale pokud na sebe budeme brát ohled, budeme si pomáhat, jak to půjde, a něčeho se na čas vzdáme, tak to odejde. Zvládneme to,“ vzkázal do celého světa.

Mezitím, co se manželé Hanksovi léčí v Austrálii, se situace značně zdramatizovala také u nich doma v USA. Spojené státy jsou co do počtu nakažených nemocí COVID-19 třetí nejvíce zasaženou zemí po Číně a Itálii. V neděli úřady registrovaly přes 33.000 nakažených koronavirem a 389 mrtvých.

Témata: Tom Hanks