Královna přišla do styku s nakaženým? Palác má obavy z nákazy!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2020 11:35

Královna Alžběta už odjela z Buckinghamského paláce do Windsoru, ale přesto se o ni členové královské rodiny obávají. Zvlášť když vyšlo najevo, že se v paláci pohyboval člověk nakažený koronavirem.

Jak vás stars24.cz informoval, královna Alžběta v souvislosti s pandemií uvedla, že Británie i svět se ocitly v časech „velkých obav a nejistoty“. Vyzvala Brity, aby stáli při sobě, a slíbila, že je připravena se přičinit na zlepšení situace. Sama tento týden zmizela z Londýna, kde se nákaza rychle šíří.

Podle informací webu listu The Sun mohla sama přijít do kontaktu s novým koronavirem. Měl se totiž nakazit jeden ze zaměstnanců Buckinghamského paláce, a to ještě v době, než se panovnice odebrala pryč. Není však zcela jasné, jestli s ní přišel do styku. 

„Pracovník byl pozitivně testován předtím, než královna odjela do Windsoru. V paláci pracuje na 500 lidí, dalo se očekávat, že na tohle dojde,“ konstatoval zdroj deníku z okolí britské královské rodiny.

Panovnice už v úterý oznámila, že ruší řadu tradičních akcí plánovaných na následující dny a ve čtvrtek se vydá z Londýna na svůj hrad Windsor, kde stráví Velikonoce. Hlavní město letos opustila o týden dříve než před Velkonocemi v předchozích letech.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)