Koronavirus dopadá na šoubyznys: Koncerty ruší Madonna či The Who!

Madonna 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

13. března 2020 19:30

Dopady koronaviru neřeší jen tuzemští, ale také zahraniční umělci. V hudebním průmyslu se hromadně ruší koncerty. O vystoupení přišla např. popová diva Madonna či legendární The Who.

Dlouho očekávané a připravované koncerty a hudební festivaly nyní po celém světě organizátoři ruší či odkládají. Důvodem je pandemie nového koronaviru a s ní související omezení dopravy a akcí sdružujících mnoho lidí na jednom místě, ale také obavy samotných návštěvníků z nákazy.

Své dva březnové koncerty v Paříži odvolala kvůli rozhodnutí francouzské vlády zakázat akce nad 1000 osob královna popu Madonna, oznámil hudební server Rolling Stone. Peníze za lístky produkce vrací. Sérii vystoupení v Británii a Irsku naplánovanou na březen zrušila i legendární britská rocková skupina The Who. 

Koncerty naplánované na březen v USA ruší kvůli obavám z nového koronaviru také zpěvačka a skladatelka Billie Eilish. Dnešní vystoupení v australském Melbourne odvolala krátce před plánovaným termínem americká zpěvačka Miley Cyrusová, známá třeba ze seriálu Hannah Montana.

Multižánrový festival Coachella, který se koná každoročně ve stejnojmenném údolí v Kalifornii, se přesouvá z dubna na dva říjnové víkendy. Z dalších amerických festivalů se ruší také SXSW v Texasu. "The Show must go on," říkají ale organizátoři akce po vzoru skupiny Queen a chtějí se pokusit přesunout festival na později.

Témata: Madonna Billie Eilish Miley Cyrus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)