Harry zradí staré přátele? Důvod, proč lituje konce v královské rodině!

Princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. března 2020 10:17

Poslední týdny ve službách monarchie čekají prince Harryho, počínaje dubnem už s manželkou Meghan nebudou pracujícími členy britské královské rodiny. Existuje jeden jediný důvod, proč toho vnuk královny lituje.

Princ Harry a jeho žena Meghan si v těchto dnech ve Velké Británii plní poslední povinnosti před odchodem z královské rodiny, který vejde v platnost 1. dubna. Který aspekt hořkého konce služby pro monarchii bere vnuk panovnice obzvlášť těžce?

„Harry slíbil, že nikdy neopustí své přátele a kamarády z armády. Vzdát se armádních rolí pro něj byla nejtěžší věc. Královna, Charles a William ví, co pro něj tohle spojení znamenalo, a proto tu pro něj vždycky bude možnost vrátit se zpět,“ řekl zdroj blízký královské rodině webu britského deníku Mirror.

Princ strávil v britské armádě deset let, během kterých byl dvakrát nasazen v Afghánistánu. Mimo jiné působil v posádce bojového vrtulníku Apache, ve kterém obsluhoval palubní zbraně. Jednou prohlásil, že jeho zážitky z armády s ním zůstanou po celý život. Chápe to i jeho manželka, která ho podpořila.

„Meghan také chce, aby pokračovaly jeho vazby s armádními složkami, protože ho opravdu sebralo, že musel opustit i tu jednu část královského života, kterou měl rád. Proto nastavili cestu, aby se mohl k těmto povinnostem vrátit, pokud si to bude přát,“ dodal zdroj s vědomím toho, že po 12 měsících si královská rodina vyhodnotí, jak funguje nové uspořádání vztahů.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr)