Harryho požadavek otřásl královskou rodinou! Co si princ přeje?

Princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 10:19

Princ Harry a vévodkyně Meghan jsou zpátky ve Velké Británii a lidé na jejich přítomnost reagují všelijak. Královskou rodinou ovšem otřásl jeden zajímavý požadavek královnina vnuka. Co si přeje?

Princ Harry se před několika dny po více než měsíci vrátil do vlasti, aby zde zahájil sérii posledních veřejných vystoupení coby přední člen královské rodiny. V posledních dnech už ho doprovází i jeho žena Meghan. Vesměs všichni lidé je ve Velké Británii nadšeně vítají, avšak ozvalo se už i nespokojené bučení.

Na jedné z akcí zazněl z úst vnuka královny Alžběty pozoruhodný požadavek. Ve skotském Edinburghu na konferenci jedné ze svých iniciativ se Harry nechal uvést pouze svým křestním jménem, nikoli jako „sir“ nebo „jeho královská výsost“.

„Chtěl by na úvod dnešního programu pronést pár vět a dal jasně najevo, že mu všichni máme říkat prostě Harry. Takže dámy a pánové, prosím o pořádně vřelé, skotské přivítání pro Harryho,“ řekla tam moderátorka přítomným hostům.

Zahraniční média komentují tento krok prince jednoznačně. „V onom požadavku se odráží masivní otřes, který britská monarchie zažívá,“ uvedla agentura AP. Nevídané změny zahájilo prohlášení Harryho a Meghan ze začátku ledna, v němž vévoda a vévodkyně ohlásili úmysl opustit role předních členů královského dvora a začít více nezávislý život. 

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr)