Lady Dianu nikdo nechtěl? Královská svatba se měla odehrát s někým úplně jiným!

Princ Charles 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. února 2020 18:48 | Aktualizováno: 1. března 2020 21:41

Princ Charles je dnes šťastně ženatý se svou druhou manželkou Camillou. Čas tráví se svými vnoučaty a vedle toho se připravuje na roli budoucího krále. Dlouho utajované informace z z jeho mládí ale ukazují, že se měl jeh život ubírat zcela jiným směrem!

Princ Charles se poprvé oženil v roce 1981, kdy si vzal po několikaměsíčním zasnoubení Diana Spencerovou. S tou se seznámil díky Dianině sestře Sarah, se kterou Charles tehdy chodil. Teď se ukázalo, že už dříve požádal o ruku jinou ženu!

Díky dokumentárnímu seriál The Royal House of Windsor se veřejnost s odstupem desítek let dozvěděla, že první volbou Charlese byla jedna z jeho příbuzných, která jej však odmítla!

Amanda Knatchbullová (dnes Amanda Ellingworthová) je vnučka lorda Louise Mountbattena, který byl strýcem prince Philipa a vzdáleným bratrancem královny Alžběty. Právě on byl iniciátorem toho, aby si princ Charles vzal jeho vnučku.

Princ Charles se jí proto zeptal: „Staneš se mou ženou?" A ona odpověděla: „Ne." Existuje množství dohadů o tom, proč ho odmítla, jedním z nich je i to, že jejich vztah byl spíše rodinný než romantický. 

Témata: královská rodina (gbr) Král Charles III. (Karel III.) Lady Diana