Vévodkyně Kate jako druhá Meghan? Vyrazila královně dech!

Kate Middleton na vánoční akci 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. února 2020 10:21 | Aktualizováno: 1. března 2020 11:51

Dnes to sice vypadá, že jsou vztahy mezi královnou a vévodkyní Kate poklidné. Jenže tomu tak nebylo vždy! Alžběta II. byla totiž v minulosti velice znepokojena tím, jak manželka prince Williama přistupuje k práci!

Alžběta se údajně na Kate zlobila kvůli tomu, že v době finanční krize v roce 2008 nepracovala na plný úvazek! Královna dokonce označila chování dívky, která se v roce 2011 do královské rodiny přivdala, za „nepochopitelné frivolní projevy bohatství“.

Podle autorky Katie Nichollové, který vydala knihu o královské rodině královna II vyjádřila „vážné obavy", že Kate nemá práci na plný úvazek, a její životní styl v Londýně označila za "nepříjemný“.

Kate do svatby žila se svou sestrou Pippou v londýnské čtvrti Chelsea, která je známá nejen díky místnímu fotbalovému klubu, ale i díky exkluzivním domům, řadě velvyslanectví, univerzit či muzeí. Prostě je to pekelně luxusní a drahé místečko!

Současná vévodkyně z Cambridge tehdy pracovala pouze na částečný úvazek pro společnost svých rodičů, ale byla často viděna na různých párty a jiných akcích s princem Williamem. Když nebyla s Williamem na Balmoralu (zámek ve Skotsku patřící královské rodině), pak byl pár lyžovat nebo na prázdninách na Mustique (soukromý karibský ostrov), tvrdí Nichollsová.

Královna to považovala za nevhodné obzvlášť v době, kdy byla britská ekonomika v recesi. I proto prý považovala chování Kate, která by měla jít Britům příkladem, za velmi špatné. Královna se prý prostě nemohla smířit s tím, že Kate nepracuje na plný úvazek a požadovala to za nepřijatelné.

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr)