Harryho degradovali? Princ se vrátil do Británie s prosíkem!

Princ Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2020 14:44

Princ Harry se tento týden vrátil zpátky do rodné vlasti, aby se znovu zapojil do práce pro britskou královskou rodinu, kterou 1. dubna definitivně opustí. Vnuk panovnice měl na dnešní akci jednu velice zajímavou prosbu.

Až 1. dubna vejde v platnost rozhodnutí prince Harryho a jeho ženy Meghan opustit britskou královskou rodinu, protože polovičaté řešení, které vnuk panovnice původně navrhoval, bylo smeteno ze stolu. Ještě několik posledních týdnů však musí vévoda ze Sussexu svědomitě plnit své pracovní závazky.

Momentálně je tedy Harry zpátky ve Velké Británii, jak o tom informuje např. web magazínu Vanity Fair. V úterý večer se objevil ve skotském Edinburghu, kde známého bojovníka za ochranu klimatu čekalo řečnické vystoupení na konferenci o udržitelném cestování. Sám byl přitom v minulosti kritizován kvůli letům tryskáčem.

Podle informací webu listu The Sun byl princ na dnešní konferenci v dobré náladě a organizátory překvapil prosbou týkající se oslovování. „Jasně řekl, že jsme všichni oprávněni mu říkat jen Harry,“ prozradila publiku moderátorka Ayesha Hazarika.

Už dříve byli Harry a Meghan požádáni, aby reprezentovali královskou rodinu 9. března na tradiční bohoslužbě ve Westminsteru, o což je osobně požádala sama královna. Akce se pár účastnil i loni, kdy Meghan čekala syna Archieho. Zdali vévodkyně přicestovala do Británie už nyní, není jasné.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr)