Nečekaná kudla do zad od královny? Harry a Meghan něco tušili!

Princ Harry, vévodkyně Meghan a syn Archie 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2020 10:05

Princ Harry a vévodkyně Meghan se od dubna vzdají své značky, protože si to přeje královna. Byla to od ní nečekaná kudla do zad, jak se to pár snaží prezentovat? Podle dostupných informací museli přinejmenším něco tušit.

V pátek zveřejnili princ Harry a jeho žena Meghan prohlášení, ve kterém potvrdili, že přestanou používat značku Sussex Royal, protože si to přeje Buckinghamský palác. Mluvčí páru sice uvedla, že důvodem jsou vládní předpisy, podle britských médií ale dali manželé jasně najevo rozčarování z této věci.

Média uvádějí, že si vévoda a vévodkyně ze Sussexu v prohlášení v podstatě stěžují na to, že královna Alžběta ani vláda nejsou vlastníky slova „royal“ (královský) po celém světě, tudíž nemají právo jim cokoliv zakazovat. Skoro to působilo dojmem, že rodiče malého Archieho netušili, že se značky budou muset vzdát.

Jak ale informovala např. CNN, o tomto kroku se předem diskutovalo. „Nemyslím si, že je to přijatelné. Nemůžete dělat dvě věci najednou. Buď jste ‚royal‛ (člen královské rodiny), nebo nejste,“ cituje web renomované televize slova Thomase Woodcocka, poradce panovnice, pro The Times of London.

Harry a Meghan nakonec ustoupili a značky se vzdali. Se slovem „royal“ jim přitom mohla být velice užitečná při žádostech o peníze na fungování charitativní organizace, se kterou nadále počítají.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)