Harry a Meghan řekli, co si o královně myslí! Je z toho velké pozdvižení!

Královna Alžběta, vévodkyně Meghan a princ Harry 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. února 2020 10:17

Princ Harry s manželkou Meghan se jen těžce vyrovnávají s děním posledních dní, kdy je královská rodina připravila o jejich značku. Pár v reakci řekl, co si o rozhodnutí královny Alžběty myslí.

Prvního dubna vejdou platnost všechny změny související s rozhodnutím prince Harryho a jeho ženy Meghan opustit řady pracujících členů britské královské rodiny. Od jara tak např. přestanou používat značku Sussex Royal, o jejíž registraci loni požádali. Podle všeho to nesou velice těžce.

V pátečním prohlášení si podle britských médií stěžují na to, že královna ani vláda nejsou vlastníky slova „royal“ (královský) po celém světě. V zemi jsou kvůli tomu opět terčem ostré kritiky.

Expert Richard Fitzwilliams řekl webu thesun.co.uk, že prohlášení odhalilo, jak moc je pár nespokojený s tím, jak megxit dopadl. „Zásadním sdělením prohlášení je, že jsou velice nespokojeni s dohodou. Bylo to od nich úplně zbytečné (to dávat najevo),“ konstatuje odborník. 

Podle Fitzwilliamse to může v budoucnu vést k problémům. „Pokud s tím nejsou spokojeni, doufejme, že po roce dojde ke zhodnocení a obě strany najdou společnou řeč rozumně a pokojně,“ dodal expert. 

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)