Harry a Meghan se vzdali! O tohle je královna ze dne na den připraví!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. února 2020 11:33

Princ Harry a vévodkyně Meghan se nechtěli vzdát bez boje, nakonec ale ustoupili ostatním členům královské rodiny. Po včerejšku je jasné, že ze dne na den přijdou o něco, co jim mohlo být v budoucnu hodně prospěšné.

Princ Harry a jeho žena Meghan počátkem ledna oznámili úmyslu vzdát se role předních členů královské rodiny. Od té chvíle se řeší, co přesně to pro ně bude znamenat. Včera ovšem pár zveřejnil prohlášení, ve kterém prozradil, na čem se s příbuznými domluvili.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu přestanou od jara používat ceněnou značku Sussex Royal, o jejíž registraci loni požádali. Tento název neponese ani jejich chystaná dobročinná nadace. V pátek večer to potvrdila mluvčí páru. Všechny změny vejdou v platnost 1. dubna.

Jak vás již stars24.cz informoval, Harry a jeho o tři roky starší manželka také nebudou mít kancelář v Buckinghamském paláci. S veřejností budou komunikovat prostřednictvím své charitativní organizace, kterou hodlají brzy představit a která se původně měla jmenovat Sussex Royal Foundation.

Značka nesoucí v sobě slovo "royal", tedy královský by jim podle zahraničních médií bývala mohla být užitečná mimo jiné při žádostech o příspěvky na její fungování. Právě to však mělo vadit Buckinghamskému paláci. Mluvčí páru uvedla, že důvodem v pátek oznámeného kroku jsou vládní předpisy.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)