TAJEMSTVÍ Drew Barrymore? Hvězda Charlieho andílků slávu neustála

Drew Barrymore

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. února 2020 18:26

Doménou americké herečky a producentky Drew Barrymoreové, která 22. února oslaví 45. narozeniny, jsou hlavně romantické komedie. Proslavila se už jako sedmiletá holčička, a to účinkováním ve filmu E. T. - Mimozemšťan. Slávu ale nezvládla.

V pubertě se Barrymoreová potýkala s drogami a alkoholismem. Hvězdě filmu Charlieho andílci trvalo přes deset let, než se dokázala odrazit ode dna.

Comeback přišel v roce 1996, kdy po menší roli ve třetím dílu Batmana získala větší part ve filmu Všichni říkají miluji tě. Později herečka přiznala, že je Woodymu Allenovi za roli vděčná, protože jí pomohla získat zpátky herecké sebevědomí. Koncem 90. let se Barrymoreová vrhla i na produkci, prvním snímkem byla komedie Nepolíbená (1999), v níž si zahrála i hlavní roli.

Pravé terno ale udělala, když získala práva na filmové zpracování kultovního seriálu 70. let Charlieho andílci. První i druhý díl, ve kterých si zahrála jednu z hlavních rolí po boku Lucy Liu a Cameron Diazové, jí vynesly vedle popularity i milionové zisky. Barrymoreová se dále objevila ve filmech Milujte svého zabijáka, Kluci v mém životě, Hudbu složil, slova napsal nebo Dál než se zdálo.

Rodačka z kalifornského Culver City (1975) pochází ze slavné herecké rodiny, přirovnávané ke klanu Fondů nebo Coppolů. Je vnučkou Johna Barrymorea, známého shakespearovského herce, a praneteř Lionela a Ethel stejného příjmení, kteří se v Hollywoodu pohybovali ve 30. letech 20. století. Otcem Barrymoreové byl herec a bouřlivák John DrewBarrymore, několikrát trestaný za výtržnictví. Za kmotra pak má oscarového režiséra Stevena Spielberga.

Herečka je třikrát rozvedená. S obchodníkem s uměním Willem Kopelmanem má dvě dcery - Olive a Frankie.

Témata: Drew Barrymore Drogy