Kurt Cobain z Nirvany by měl 53 let: Před smrtí si vzpomněl na Mercuryho!

Kurt Cobain a Nirvana

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. února 2020 21:59

Velmi předčasně opustil tento svět geniální hudebník Kurt Cobain, který se proslavil jako frontman kapely Nirvana. Než si sám vzal život, vzpomněl si na zpěváka Freddieho Mercuryho. Co je spojovalo?

Legendární hudebník Kurt Cobain by dnes oslavil „teprve“ 53. narozeniny, v dubnu ovšem uplyne už 26 let od jeho smrti. Frontman slavné kapely Nirvana byl totiž 8. dubna 1994 nalezen mrtev ve svém domě v Seattlu. 

Slavný zpěvák a kytarista pravděpodně spáchal sebevraždu již o pár dní dříve, roli sehrály vážné psychické potíže i závislost na drogách. Cobain navíc těžce nesl slávu po vydání průlomového alba Nevermind s hity jako Smells Like Teen Spirit, Come As You Are či Lithium.

Kurt zanechal dopis na rozloučenou, jehož obsah mnoho lidí překvapila. Zazněla v něm tři konkrétní jména. Zatímco ta manželky Courtney Love a jejich dcery Frances Bean zaznělo podle očekávání, jméno zpěváka Freddieho Mercuryho by v něm čekal málokdo. 

„Když jsme kupříkladu v zákulisí, rozsvítí se světla a ozve se bláznivý řev publika, nepůsobí to na mě takovým způsobem, jako to ovlivňovalo Freddieho Mercuryho, který miloval obdiv publika, což je něco, co obdivuji a závidím. Pravdou ovšem je, že vás nemohu obelhávat, ani jednoho z vás,“ napsal Cobain v dopise.

Témata: kurt cobain Freddie Mercury nirvana