Zemřel Vladimír Svitek (†57): Má medaili z hokejového MS, válel s Růžičkou!

Vladimír Svitek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. února 2020 13:03 | Aktualizováno: 18. února 2020 20:28

Československý hokej přišel o dalšího medailistu z mistrovství světa. Ve věku 57 let náhle zemřel někdejší reprezentant a mládežnický hokejový trenér Štefan Svitek. O jeho úmrtí informoval domovský klub HC Košice.

„Dnes nás zasáhla velmi smutná správa. Ve věku 57 roků navždy odešel bývalý hokejista VSŽ a současný trenér našich dorostenců Vladimír Svitek. Jménem celé hokejové obce, hráčů, trenérů, funkcionářů a pracovníků HC Košice vyslovujeme hlubokou upřímnou soustrast celé rodině. Vlado, čest Tvojí památce, nikdy na tebe nezapomeneme,“ napsal košický klub na svém webu.

Svitek se narodil v Banské Bystrici, hokejově však svůj život spojil především s Košicemi, kde v letech 1986 a 1988 získal titul v tehdejší československé hokejové lize. Již v roce 1981 ho draftovali Philadelphia Flyers, zámořskou NHL si ovšem nikdy nezahrál. V zahraničí působil ve Finsku, Rakousku a Maďarsku.

Československo reprezentoval na juniorských i seniorských šampionátech. Mezi dospělými se dočkal nominace na MS v letech 1986 a 1989, kdy vytvořil produktivní útok s Vladimírem Růžičkou a Zdeno Cígerem. Se čtyřmi góly a šesti asistencemi byl tehdy desátým nejproduktivnějším hráčem šampionátu a přispěl k zisku bronzových medailí.

Košický klub oznámil i datum posledního rozloučení s úspěšným hokejistou Smuteční obřad se uskuteční tento pátek ve 12 hodin v košickém krematoriu.

Témata: Vladimír Svitek úmrtí hokej