Vévodkyně Kate přiznala velké výčitky svědomí: Kašle na děti!

Vévodkyně Kate a princ Louis 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. února 2020 19:31

Vévodkyni Kate obdivují tisíce britských žen, kteří ji považují za prototyp vzorné maminky. Manželka budoucího krále ale přiznala, že sama sebe vnímá dost odlišně. Dokonce prý mívá výčitky svědomí.

Vévodkyni Kate považují ve Velké Británii za příklad opravdu vzorné maminky, která navzdory své pozici v rámci monarchie zvládá péči o děti. V podcastu Happy Mum, Happy Baby však prozradila, že se jí těžce odchází z domu, když musí „do práce“.

„Víte, i dnes ráno, když jsem šla na návštěvu do této školky, George a Charlotte se mě ptali: Mami, jak je možné, že nás nevezeš do školy?“ prozradila manželka prince Williama během návštěvy mateřinky a jeslí v londýnské čtvrti Stockwell. 

Kate přiznala, že má občas výčitky svědomí, že se dětem dostatečně nevěnuje. „Jakákoli matka, která tvrdí, že nemá, lže. Ano, mám a pořád… Je to velký tlak, ale jako máma se dětem hodně věnuji, a cokoli dělám, chci si být jistá, že dělám pro své děti to nejlepší,“ řekla narovinu.

„Je to neustálý boj, pořád dokola to slyšíte od různých matek. Dokonce i těch, které nemusí pracovat a vyvažovat svůj pracovní čas s časem pro rodinu. Vždycky přemýšlíte nad svými rozhodnutími, úsudky a podobnými věcmi, a myslím, že to začíná okamžikem, kdy se vám narodí dítě,“ dodala vévodkyně.

Témata: Kate Middleton Princ William královská rodina (gbr)