Harry a Meghan: Královnu rok tahali za nos!

Královská svatba: Princ Harry a Meghan Markle 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. února 2020 15:02

Princ Harry s manželkou Meghan prezentovali svůj odchod z královské rodiny jako spontánní rozhodnutí. Teď to ale vypadá, že šlo o dobře promyšlený tah. Za zády královny osnovali plán minimálně rok.

Princ Harry a jeho žena Meghan od ledna pracují na tom, aby si sami vydělali na živobytí, jelikož po opuštění britské královské rodiny už nemohou čerpat peníze ze státní pokladny. Právě proto nejspíš začaly námluvy s velkými finančními ústavy, které disponují obrovskými obnosy peněz.

Vnuk úřadující panovnice nejprve řečnil na akci banky JP Morgan, což mu údajně vyneslo milion dolarů. Vzduchem však začaly létat i mnohem vyšší částky. Britský deník Mirror uvedl, že je princ v kontaktu s kontroverzním bankovním gigantem Goldman Sachs, který nechvalně proslul během poslední velké finanční krize.

Podle nejnovějších informací probíhají jednání, na kterých mělo zaznít, že by si Harry a Meghan mohli přijít až na miliardu liber, od začátku minulého roku. Tvrdí to list The Telegraph. V takovém případě by všechno nasvědčovalo tomu, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu se na odchod z královské rodiny důkladně připravovali.

Původní informace přitom hovořily o tom, že pár s bankou začal jednat až po opuštění rodiny. Pro královnu Alžbětu to bude další rána v náročném období, kdy se rodina vyrovnává s dalším nečekaným rozvodem.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)