Královna v šoku: Skandálně se chovající princ se rozhodl…!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. února 2020 21:59

Britské královně Alžbětě dělají v posledních měsících starosti hned dva princové. Jedním z nich je její syn Andrew, který teď učinil další zajímavé rozhodnutí. Co na něj řekne panovnice?

Princ Andrew požádal, aby zatím nebyl povýšen do hodnosti admirála, což bylo plánováno u příležitosti jeho blížících se šedesátých narozenin, které oslaví příští středu 19. února. "Vévoda z Yorku požádal ministerstvo obrany, aby jeho povýšení odložilo do doby, až se znovu ujme veřejných povinností," uvedl mluvčí Buckinghamského paláce.

Andrew, který je synem královny Alžběty II., v minulosti sloužil u britského námořnictva a v 80. letech minulého století se účastnil války s Argentinou o Falklandy. Povýšení na admirála ho čeká na základě příslušnosti ke královské rodině. 

Kulatiny prince jsou ve Velké Británii velkým tématem. Jak už vás stars24.cz informoval, řeší se například vyvěšování vlajek. Liverpoolský starosta Joe Anderson už dopředu ohlásil, že jeho město britskou vlajku na počest Andrewa nevyvěsí. Naopak Westminsterské opatství rozezní zvony na počest člena královské rodiny i v tomto případě. 

Andrew je už několik měsíců terčem kritiky kvůli kontaktům s Epsteinem, který čelil obviněním ze sexuálního zneužívání mladistvých dívek. Jedna z údajných Epsteinových obětí tvrdí, že ji Andrew coby dospívající dívku na Epsteinův popud několikrát donutil k sexu. Princ obvinění popírá a tvrdí, že o magnátových sexuálních deliktech nevěděl.

Témata: princ Andrew (syn královny Alžběty) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)