Královna Alžběta povolává zálohy! Komu princové uvolnili místo?

Královna Alžběta II. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2020 17:49

Princové Andrew a Harry i manželka druhého jmenovaného v posledních měsících opustili své role v britské královské rodiny, a tak musí královna Alžběta jednat. Kdo zaujme jejich místa?

Princ Harry a vévodkyně Meghan si užívají „svobody“ v Kanadě, už dokonce poprvé vyrazili do společnosti. Role, kterých se v britské královské rodině vzdali, zůstávají zatím neobsazené. Nejspíš už to ale nebude trvat dlouho.

Královský životopisec Robert Lacey přišel s domněnkou, že náhradnicemi se dcery degradovaného prince Andrewa, princezny Eugenie a Beatrice. S těmi přitom nepočítal princ Charles, který údajně po svém nástupu chystá revoluční zeštíhlení monarchie. Jeho matka je ovšem jiného názoru.

Královna Alžběta by prý obě mladé dámy ráda zapojila do práce. „Její výsost si myslí, že by se její vnučky měly víc účastnit královských akcí a převzít víc povinností,“ uvedl zdroj britského deníku Daily Mail. 

„Jak budou starší členové rodiny odcházet do ‚důchodu‘, rodina stejně zeštíhlí, takže tu vzniká místo, které je třeba vyplnit? Jeho královská výsost si nesmírně váží svých neteří a nebude jim bránit, pokud se budou chtít ujmout více povinností,“ dodal zasvěcenec.

Témata: Královna Alžběta II. Princezna Beatrice princezna Eugenie královská rodina (gbr)