Michael Schumacher má nástupce: Nečekaná vazba na Česko!

Michael Schumacher 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2020 9:33 | Aktualizováno: 10. února 2020 22:43

Michael Schumacher se během úspěšné kariéry sedmkrát stal mistrem světa formule 1. V jeho rodině je hned několik nástupců, kteří by na něj rádi navázali. Jeden z nich má navíc zajímavou vazbu na Česko.

Je to už šest let, co si Michael Schumacher přivodil na lyžích v Alpách závažný úraz hlavy. Ačkoliv nosil ochrannou helmu, po nárazu hlavou do skály skončil v kómatu. Z něho byl nejprve koncem ledna 2014 probuzen, nakonec byl v září toho roku propuštěn do domácího léčení, kde je dodnes. V jakém je stavu, ale vědí pouze jeho nejbližší.

Mezi ty bezpochyby patří jeho bratr Ralf se svým synem Davidem, který se v otci a strýci vzhlédl, a tak se rovněž věnuje motorsportu. Od tohoto týdne má navíc nečekanou vazbu na Českou republiku. 

Osmnáctiletý David Schumacher bude v letošním roce závodit ve formuli 3 za český tým Charouz Racing System. Loni vyhrál v jiném formulovém šampionátu hned čtyři závody. Za volantem řádí i Michaelův syn Mick, který už řídil i monopost královské formule 1. 

„Jsem šťastný a vděčný, že mám s týmem šanci naplno vkročit do formule 3. Koncem roku jsem si auto vyzkoušel na dvou akcích a věřím, že to byla dobrá příprava na nadcházející sezonu. Musím se o něm samozřejmě dozvědět ještě více, ale na to je čas,“ uvedl dle webu tyden.cz David Schumacher.

Témata: Michael Schumacher