Harry a Meghan zaměstnali královský palác: Řeší se ROZVOD!

Královská svatba: Princ Harry a Meghan Markle 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2020 16:58 | Aktualizováno: 8. února 2020 22:00

Princ Harry a vévodkyně Meghan sice před několika týdny odešli z Velké Británie, královskou rodinu ale zaměstnávají nadále. V Buckinghamském paláci řeší věc, se kterou se zatím potkali jen v případě rozvodu.

Princ Harry a jeho žena Meghan v lednu oznámili a také uskutečnili záměr opustit řady britské královské rodiny. Oba už se přesunuli do Severní Ameriky, konkrétně do Kanady. Vyřízení některých formalit však ještě nějakou dobu potrvá.

Jeden z palčivých problémů se týká jejich titulů. Dosud byli oslovováni jako Jeho a Její královská výsost, s tím je však kvůli jejich rozhodnutí konec. Manželům zůstanou pouze tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Podle americké televizní stanice CNN tím ale vzniká jeden zádrhel.

V historii královské rodiny nejde o nic nového, stejnou formu titulu v minulosti používaly např. Sarah Fergusonová, vévodkyně z Yorku, a Diana, princezna z Walesu. U obou se tak ovšem stalo až poté, co došlo k rozvodu jejich manželství. Leckdo by se tak mohl domnívat, že se i Harry a Meghan rozvedli.

Celou záležitostí se proto začal zabývat Buckinghamský palác, který nově uvažuje nad změnou pravidel formulování titulů. Na pomoc si přizvali heraldiky, aby společně vyřešili, jak pár oslovovat, aby bylo patrné, že mezi nimi rozhodně nedošlo k rozvodu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)