Británii ovládl vztek! Princ skandálně opustil královskou rodinu a teď...!

Královská rodina zveřejnila novou fotografii 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2020 13:49 | Aktualizováno: 7. února 2020 8:49

Velká Británie řeší další skandál, se kterým má co do činění královská rodina. Poddaným se nelíbí způsob oslavy narozenin prince, který navíc před časem přestal působit ve službách monarchie.

Britská královská rodina v poslední době hazarduje se svou pověstí, stačí zmínit šokující odchod prince Harryho a vévodkyně Meghan z jejích řad. Ke dnu ovšem monarchii táhnou i problémy prince Andrewa, který udržoval kontakt s Jeffreym Epsteinem, který byl obviněn z toho, že k prostituci nutil nezletilé dívky. Jedna z nich tvrdí, že ji syn královny několikrát donutil k sexu.

Andrew se sice vzdal své role v rodině, přesto zůstává na seznamu osob, na jejichž počest mají v den jejich narozenin viset na vládních budovách britské vlajky. Podle webu thesun.co.uk už byly úřady upozorněny, aby vlajky vyvěsily 19. února, kdy princ oslaví kulaté 60. narozeniny. Celkem pochopitelně to vzbudilo velkou vlnu nevole.

Ozývají se politici, dokonce i členové parlamentu, všem přijde taková pocta pro prince nemístná. „Udělat takové gesto, zatímco nad vévodou visí mrak pochybností, by bylo velice urážlivé vůči Epsteinovým obětem i těm, kteří žádají odpovědi,“ konstatuje nejmenovaný úředník.

„Je to neuvěřitelné. Vypadá to, že si vláda vůbec nevšimla toho, co se děje, nebo nevnímá náladu národa,“ dodal další zdroj zmíněného serveru. Tak uvidíme, jestli se během necelých 14 dní pokusí královská rodina sjednat nápravu.

Témata: princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)