Freddie Mercury byl opravdu výjimečný: Nezvratný vědecký důkaz!

Freddie Mercury 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2020 14:26 | Aktualizováno: 5. února 2020 17:17

Spousta fanoušků po celém světě nepochybuje o výjimečnosti zpěváka Freddieho Mercuryho, teď se ale objevil i nezvratný vědecký důkaz. Čím se frontman Queen vymykal?

Loni se díky společnostem Google a Universal Music objevila aplikace, která umožnila porovnání vašeho pěveckého projevu s legendárním zpěvákem Freddiem Mercurym, jehož hlas je považován za opravdu výjimečný. Dnes už dokonce existují věrohodné názory, které to potvrzují.

Podle webu elitereaders.net vyšla ve vědeckém žurnálu Logopedics Phoniatrics Vocology studie, která se frontmanem světoznámé rockové kapely Queen zabývala. Vědci došli k zajímavému závěru. Zjistili totiž, že Mercury kromě hlasivek využíval i tzv. nepravé hlasivky (výchlipkové řasy), kterými tvořil ventrikulární hlas. Ten se používá např. při hrdelním zpěvu.

Není divu, že se Mercury po smrti umístil v řadě žebříčků. Umístil se jako nejlepší mužský zpěvák v anketě MTV‘s Greatest Voices. Podle čtenářů magazínu Rolling Stone byl přece jen na světě někdo lepší, v jejich žebříčku byl „až“ na druhém místě.

Sám Freddie si přál být nejlepší. Jeho přítel a režisér Rudi Dolezal to demonstroval příhodou z pokoje, kde na zdi visely zlaté desky. „Řekl mi: ‚Vidíš to zlato? Proč si myslíš, že pořád pokračuji? Dělám to, protože chci stále vědět, že jsem ten nejlepší za mikrofonem. To je ten zápal. A já to sám sobě dokázal,‛“ vzpomínal.

Témata: Freddie Mercury