Slavný syn, slavný otec, důchodu se nedožili. NEJVĚTŠÍ TRAGÉDIE, jaká postihla Hollywood!

Bruce Lee

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. února 2020 15:41

Životní cesta rodiny Leeových je protkána jednou tragédií za druhou. Bruce Lee byl nejen slavný herec, ale i mistr a popularizátor bojových umění, kterého miloval celý svět. Zemřel v pouhých 32 letech, i tak se ale dožil vyššího věku než jeho neméně slavný syn. Herec Brandon Lee zemřel ve 28 letech přímo na place.

Nedožil se ani premiéry svého nejznámějšího filmu. Bruce Lee zemřel 20. července 1973 v pouhých 32 letech krátce poté, co upadl do kómatu. Alergická reakce na prášek na bolest hlavy mu způsobila masivní otok mozku, což zapříčinilo jeho smrt.

Jeho syn Brandon měl v době otcovy smrti pouhých osm let. Ani na něj ale nečekal příznivý osud. Na herecké cestě sice kráčel ve šlépějích svého otce, chtěl se ale dostat z jeho stínu a prosadit se sám za sebe.

To se mu po několika bojových filmech nakonec povedlo a do Hollywoodu se dostal. Cestu ke slávě měl otevřenou a čekal na něj kasovní trhák, který ho měl vystřelit mezi přední filmové hvězdy. Snímek Vrána se mu ale nakonec stal osudným.

Při natáčení scény, kdy Brandon alias Eric vchází do bytu a zjišťuje, že jeho snoubenka byla znásilněna a zmlácena, se ocitl pod palbou. Místo slepých nábojů ale byly v pistoli pravé.

Brandona lékaři 6 hodin operovali, zachránit ho ale nedokázali. Zemřel ve věku 28 let, 6 dní před dotočením filmu a krátce před plánovanou svatbou. 

Témata: Bruce Lee Brandon Lee