Kobe Bryant (†41): Zemřel nám bratr, pláče Jordan i další legendy!

Kobe Bryant 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. ledna 2020 12:32

Basketbal přišel o ikonu. Kobe Bryant si života mimo palubovky užíval jen pár let, v neděli se mu stala osudnou havárie vrtulníku. Tragédie zasáhla snad úplně všechny žijící legendy tohoto sportu. Smrt bratra oplakávají Michael Jordan nebo Magic Johnson.

Jak už vás stars24.cz informoval, celý sportovní svět zasáhla o víkendu velice smutná zpráva o tragickém úmrtí legendárního basketbalisty Kobeho Bryanta, který se zařadil mezi nejlepší hráče historie tohoto sportu, z nichž mnoho oblékalo stejný dres celku Los Angeles Lakers. Nejen oni vyjadřují upřímnou soustrast rodině a na kamaráda dojemně vzpomínají.

Bryantovým vzorem byl Michael Jordan, mnohými považovaný za nejlepšího basketbalového hráče všech dob. Oba se potkali na palubovkách v závěru veleúspěšné kariéry Jordana, který získal šest titulů s týmem Chicago Bulls. Bryant má ve sbírce o jeden triumf méně.

Smrt následovníka Jordanem viditelně otřásla. „Slovy se bolest, kterou teď cítím, ani popsat nedá. Miloval jsem Kobeho, byl jako můj malý bráška. Často jsme se spolu bavili a po těchto chvílích se mi bude moc stýskat,“ vzkázal v prohlášení.

O bratrovi mluví i hvězdný pivot Shaquille O‘Neal, který s Kobem získal pro Lakers tři tituly. „Netušíte, čím teď procházím. Ztratil jsem svou neteř Gigi a bratra Kobeho. Miluju tě a budeš mi chybět. Upřímnou soustrast Bryantovým a ostatním rodinám, které přišly o své blízké,“ napsal Shaq na twitteru.

Ozval se i legendární Magic Johnson, předchůdce Bryanta v dresu losangeleského celku. „Můj přítel, legenda, manžel, táta, syn, bratr, držitel Oscara a nejlepší hráč Lakers v historii je pryč. Je těžké to příjmout,“ uvedl.

Témata: Kobe Bryant Michael Jordan Basketball