Monty Python Terry Jones (†77): Šokující rozhodnutí před smrtí!

Terry Jones (vpravo)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2020 22:00

Britský herec Terry Jones, který trpěl poměrně vzácným druhem demence a který zemřel v úterý v 77 letech, daroval po dohodě s rodinou a lékaři svůj mozek vědě. Informoval o tom deník The Daily Telegraph.

Jak vás stars24.cz tento týden informoval, člen legendární a světově proslulé komediální skupiny Monty Python, zemřel v úterý. 

Terrymu Jonesovi diagnostikovali v roce 2015 takzvanou frontotemporální demenci. Ta postihuje především čelní oblast mozku. Herec měl podle britského tisku v posledních letech problémy s komunikací a porozuměním.

Mozek komika byl podle informací The Daily Telegraph uložen v neurologickém institutu londýnské univerzity UCL, kde má posloužit k výzkumu mozkových tkání a pochopení výše zmíněné nemoci. 

Jones pocházel z Walesu a kromě herectví se věnoval také režírování a historii filmu. Byl například režisérem známého montypythonovského filmu Život Briana. První zprávy o jeho nemoci se objevily v roce 2016. Jen o rok později uvedl hercův kolega ze skupiny Monty Python Michael Palin, že Jones již není schopen mluvit.

Témata: Terry Jones Monty Python