Vévodkyně Meghan to zabalila: Britové už ji mezi sebou nechtějí!

Meghan Markle 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2020 9:35

V květnu to budou dva roky, co se Meghan Markleová provdala za britského prince Harryho. Po prvotním nadšení začala postupně přicházet o sympatie poddaných. Teď už je jasné, že ji Britové mezi sebe nepřijmou.

Jen zhruba rok a půl vydržela Američanka Meghan Markleová v řadách britské královské rodiny, kam se přivdala sňatkem s princem Harrym. Toho ovšem přesvědčila, že by se jim lépe žilo mimo monarchii. 

Svatbou s vnukem panovnice započal na jaře 2018 proces získání britského občanství. Ještě v listopadu vás stars24.cz informoval, že řízení nadále probíhá. Potvrdil to tehdy kamarád bývalé hollywoodské herečky, podle jehož slov vévodkyně respektovala, že jde o pomalý proces.

Teď to ale vypadá, že sama Meghan zasadila plánům na získání občanství velkou ránu tím, že Harryho přesvědčila k odchodu z paláce. Server thesun.co.uk uvádí, že během letošního roku by pro to, aby se stala Britkou, nesměla opustit zemi na více než 90 dní. S manželem chce přitom strávit část roku v Severní Americe.

Hovoří tak totiž britské zákony. Během tří let, kdy proces běží, smí strávit mimo Velkou Británii maximálně 270 dní. Během samotného posledního roku to nesmí být více než 90 dní. Královské zdroje navíc tvrdí, že rozhodnutí opustit rodinu podryje její snahu získat občanství. 

Témata: Meghan Markle